Müşteri Temsilcisi
Tuğba
Müşteri Temsilcisi

Merhaba ben Tuğba. WhatsApp üzerinden bize yazabilirsiniz.

11:50
Whatsapp Destek Hattı
Blog Gönderisi

Duygusal Zekâ

Çocuklarda duygusal zekanın gelişiminde ailenin de davranışlarıyla doğru bir model olması çok önemlidir. Hisleri görmezden gelinen, çok fazla serbest bırakılan, çok katı ve aşırı disiplinli bir tutuma maruz kalan, ebeveynler arasında tutarsız davranışlara maruz kalan çocuklarda duygusal zekâ gelişimi geride kalır. Çocukların duygusal zekâ ve kişilerarası iletişim becerilerinin gelişim temeli aile tarafından atılır. Çocuklar bireyler arasındaki sözlü-sözsüz iletişimi, yüz yüze iletişimi nasıl yapacaklarını aile kanalıyla öğrenirler.

Devamını Oku
Blog Gönderisi

ÇOCUKLAR VE İNTERNET KULLANIMI

İçinde yaşadığımız bu teknoloji çağında telefon ve bilgisayarlar günlük hayatta işimizi en çok kolaylaştıran ve adeta yanımızdan ayıramadığımız araçlar haline geldi. Bu araçlar internete hızla ulaşmamızı sağlayarak pek çok kolaylık sağlamasının yanı sıra, çocukların da ebeveynlerinden görerek çok erken yaşlardan itibaren tanışmaya başladığı araçlar oldu. Hal böyle olunca telefon veya bilgisayarlar henüz 1 yaşındaki bir çocuğun bile ilgisini çekiyor.

Devamını Oku
Blog Gönderisi

Deprem Sonrası Çocuklara Nasıl Yaklaşılmalı?

Deprem gibi doğal afetler çocukların dünyasında büyük bir yankı uyandırır. Onlar için belki de ilk defa karşılaştıkları ve hakkında pek fazla bilgi sahibi olmadıkları bu doğa olayı oldukça tedirgin edicidir. Bundan dolayı yetişkinlerin yardımına ve rehberliğine ihtiyaç duyarlar. Onlar için bu yardımı sağlarken dikkat edilmesi gereken önemli bazı noktaları bir araya getirdik.

Devamını Oku
Blog Gönderisi

Psikososyal Gelişim (10-14 Yaş)

Ortaokula başlayan çocuğun gelişimi düzenli, huzurlu, elde edilen bilgilerin özümsendiği, toplandığı ve dengelendiği bir ara evreye tekabül eder. Bu dönemde çocuk, kendine özgü genel tüm özelliklerini benimseyerek birey olma yolunda davranış örüntülerini oluşturmaktadır. Ergenlik döneminin gerilim ve huzursuzlukları onun için henüz söz konusu değildir. Ortaokul çocuğu için psikososyal gelişim, çocuğun gelişiminin dengelediği bir altın çağı kapsar.

Devamını Oku
Blog Gönderisi

Tırnak Yeme

Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde yaygın olarak görülen bir alışkanlıktır. Tırnak yeme, genellikle 3-4 yaşından itibaren başlayan bir tür davranış bozukluğu ya da dürtü kontrol bozukluğu olarak tanımlanabilir. Tırnak yeme, alışkanlığa dönüşmüşse davranışın altında yatan sebebe bakılmalı.

Devamını Oku
Blog Gönderisi

Duygu Düzenleme

Dünyadaki herkes duygulara sahiptir. Bu duygular bebeklik çağından itibaren başlar. Örneğin, bebek huzursuzlandığında ağlar, kendini rahat hissedince güler ve tepkiler verir. Fakat diğer karışık duygular büyürken, sosyal etkileşim arttığında, yaşanılan olaylar ile birlikte öğrenilir.

Devamını Oku
Blog Gönderisi

Doğal Afet Felaket ve Çocuk

Dünyamız hala pandeminin etkisi altındayken çocuklar da pandemi döneminin sıkıntılarını yaşamaktadırlar. Bunun yanında ülkemizi derinden sarsan orman yangınları, sel felaketleri yine çocuklar üzerinde etkiler bırakmaktadır. Şunu unutmamalıyız ki; çocuklar tarihin değişimine tanıklık ediyorlar.

Devamını Oku