Müşteri Temsilcisi
Tuğba
Müşteri Temsilcisi

Merhaba ben Tuğba. WhatsApp üzerinden bize yazabilirsiniz.

13:45
Whatsapp Destek Hattı
Post

Doğuma Hazırlık Eğitimleri

Doğuma Hazırlık Eğitimleri

Merhaba; hamileyim ve her kafadan farklı sesler çıkıyor. Psikolojik olarak ne yapmam gerekiyor? Veya bir şeyler yapmam gerekiyor mu onu da bilmiyorum? Moda gibi türeyen doğuma hazırlık eğitimleri katılmam gereken eğitimler mi, yoksa onların hepsi para tuzağı mıdır? Ağırlaşan bedenim ve şişen ayaklarım zaten hayatımı giderek zorlaştırıyor. Hamile olduğumu söylediğim andan itibaren herkes kendi olumsuz doğum hikâyelerini anlatıyor, bununla da kalmayıp doğumumu nasıl yapmam gerektiğini söylüyorlar. Bu gibi deli sorular zihnimi ve duygularımı bulanıklaştırıyor diyorsanız, sizleri bu yazıyı okumaya davet ediyorum.

Olumsuz Doğum Hikayelerinin Panzehiri; Doğum Eğitimdir

Hayatın pek çok alanında olduğu gibi doğum konusunda da kişiyi zora sokan şey belirsizliktir. Doğuma hazırlık eğitimleri ve doğum psikoterapilerinin amacı; bu belirsizliği mümkün olduğu kadarı ile ortadan kaldırmak ya da minimuma indirmektir. Doğuma hazırlık eğitimleri, kişinin doğum anında neler yaşayacaklarını ve doğumda neler yapabileceklerini öğreten bilgilendirici bir kurstur. Bu kursta bilgilenen çiftler korkularından arınmış olurlar ki korkunun panzehiri eğitim, dolayısıyla bilinçlenmedir.

Geçmişte olmayan doğuma hazırlık eğitimleri günümüzde bilinçlenme noktasında bir sürü probleme çözüm sunarak önemli bir açığı kapatmış görünüyor.

Bu arada geçmişten günümüze doğumla ilgili pek çok şey değişti. İnsanlar eğitimler ve internet sayesinde çok daha fazla bilinçli ve bilgili, modern tıp hamile kalmakla ve doğumla ilgili yeni şeyler keşfetmeye devam ediyor.

Dünya hamilelik ve doğuma dair bir yenilik yarışında olsa da değişmeden kalan şey olayın merkezinde; doğumun ta kendisi. Dokuz ayın mucizesi binlerce yıldır olduğu gibi yine hazır hissettiğinde dünyaya geliyor.

Geçmişte insanlar eğitim görmeden, doğum hakkında sınırlı bilgilerle bunca belirsizliğin ortasında nasıl doğuruyordu? Sağduyu, içgüdü, sezgiler ve tabi önceki doğum hikâyeleri.

Öyleyse bugünde yapılması gereken; aynı yolu artık daha bilinçli, daha farkında olarak, eğitimle yürümek. Peki, bu doğuma hazırlık eğitimleri hangi konuları kapsıyor?

Doğuma Hazırlık Eğitiminin İçeriği

  • Doğum psikolojik ve fizyolojik evreleri
  • Doğumda ağrı kavramı
  • Doğumun başlangıç aşamaları nelerdir
  • Doğumun hormonları nedir camın öteki yüzü
  • Doğumun canlandırılması
  • Nefes egzersizleri
  • İlaç dışı yöntemlerle gevşeme egzersizleri
  • Ten tene temas nedir ve güvenli bağlanma nasıl olur?
  • Doğumdaki müdahaleler ve nasıl karar vereceğim?
  • Sezaryen sebepleri nelerdir? Anne-bebek dostu sezaryen nasıl olur?

İçerikten anlaşılacağı üzere; bu eğitim doğum şeklinin nasıl olması gerektiğini değil, doğum sürecinde yaşayabileceğiniz olumsuzlukları ve bunları aşma yollarını size öğretme, doğum sonrası bebeğinizi kucağınıza aldığınız ilk anda ondan başka hiçbir şey düşünmeyeceğiniz bir iç görüyü sizlere katma ve doğum hikâyenizin hiçbir aşamasında keşke demeyeceğiniz bir bilinci kazandırma amacı taşımaktadır.

 

Bu Gönderiyi Paylaş

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir